عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه دلالان از کمبود دارو سوءاستفاده می‌کنند و بازار غیررسمی دارو سلامت بیماران را تهدید می‌کند، گفت: مردم می‌توانند در حذف بازارهای غیررسمی دارو نقش داشته باشند و اگر فردی از یک فروشنده غیرمجاز و شناخته‌شده شکایت کند، به طور قطع نیروهای نظامی و پلیس نیز می‌توانند وارد موضوع شوند و در صورت شناسایی، با متخلف برخورد کنند، اما واقعیت این است که در بسیاری از موارد شکایتی صورت نمی‌گیرد.

دلالان از کمبود دارو سوءاستفاده می‌کنند/ بازار غیررسمی دارو سلامت بیماران را تهدید می‌کند/ نقش مشارکت مردمی در ریشه‌کنی دلالی داروهای کمیاب

منصور علیمردانی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به فعالیت مراکز تهیه داروهای تک‌نسخه‌ای و کمیاب، گفت: دارو را در شبکه داروخانه‌های معمولی داریم و در کنار آن مراکزی نیز وجود دارند که داروهای تک‌نسخه‌ای را معمولاً در کمتر از ۷۲ ساعت تهیه و در اختیار بیماران قرار می‌دهند.

در بازار غیررسمی، احتمال عرضه داروهای تقلبی و همچنین نگهداری و حمل‌ونقل نامناسب دارو وجود دارد

وی افزود: این مراکز تحت نظارت هستند و فعالیت آنها قانونی است البته بازارهایی مانند ناصرخسرو که به صورت غیررسمی و بدون نظارت فعالیت می‌کنند، قابل مقایسه با مراکز مجاز تهیه دارو نیستند، چرا که در بازار غیررسمی احتمال عرضه داروهای تقلبی و همچنین نگهداری و حمل‌ونقل نامناسب دارو وجود دارد و این موضوع می‌تواند جان بیمار را به خطر بیندازد.

نماینده مردم ابهر و خرمدره و سلطانیه در مجلس دوازدهم، ادامه داد: مراکز مجاز و قانونی برای تهیه داروهای تک‌نسخه‌ای و کمیاب در کشور وجود دارند که از جمله آنها می‌توان به داروخانه ۱۳ آبان و مراکز هلال احمر اشاره کرد و مردم می‌توانند داروهای مورد نیاز خود را از طریق این مراکز تهیه کنند و این داروها با قیمت واقعی‌تر و تحت نظارت و کنترل تهیه و عرضه می‌شوند.

علیمردانی با بیان اینکه در شرایط خاصی مانند دوران کرونا ممکن است به دلیل افزایش شدید مصرف و عدم تناسب تولید با نیاز، تهیه برخی داروها از مسیرهای مختلف اتفاق بیفتد، تصریح کرد: در شرایط عادی، وقتی بیماری به داروی خاص یا کمیابی نیاز دارد، می‌تواند به مراکز مجاز مراجعه کرده و داروی مورد نیاز خود را با اطمینان بیشتری تهیه کند.

معرفی مراکز معتبر برای تأمین داروهای تک‌نسخه‌ای

وی با هشدار نسبت به خرید دارو از بازارهای غیررسمی، گفت: ممکن است برخی افراد دارو را از بازارهایی مانند ناصرخسرو تهیه کنند، اما احتمال تقلبی بودن دارو یا حتی در صورت اصل بودن، احتمال رعایت نشدن شرایط مناسب نگهداری و حمل‌ونقل آن وجود دارد. بنابراین توصیه ما این است که مردم برای تهیه داروهای تک‌نسخه‌ای و کمیاب به مراکز مجاز و قانونی مراجعه کنند.

مردم می‌توانند در حذف بازارهای غیررسمی دارو نقش موثر داشته باشند

این نماینده مردم در مجلس با تأکید بر اینکه خود مردم نیز می‌توانند در حذف بازارهای غیررسمی دارو نقش موثری داشته باشند، یادآور شد: اگر فردی از یک فروشنده غیرمجاز و شناخته‌شده شکایت کند، به طور قطع نیروهای نظامی و پلیس نیز می‌توانند وارد موضوع شوند و در صورت شناسایی، با متخلف برخورد کنند، اما واقعیت این است که در بسیاری از موارد شکایتی صورت نمی‌گیرد.

رصد و شناسایی شبکه‌های غیررسمی دارو دشوار است/ با برخورد مقطعی، این بازار به طور کامل از بین برود

علیمردانی ادامه داد: برخورد با این بازارها کار ساده‌ای نیست؛ چرا که این افراد در یک مکان مشخص و ثابت فعالیت نمی‌کنند و ممکن است دارو را از نقطه‌ای تهیه کرده و در محل دیگری به بیمار تحویل دهند. به همین دلیل، رصد و شناسایی این شبکه‌ها دشوار است و نمی‌توان انتظار داشت که صرفاً با برخورد مقطعی، این بازار به طور کامل از بین برود.

دلال در حوزه دارو زیاد است

وی با اشاره به فعالیت دلالان در بازار دارویی، تصریح کرد: متأسفانه دلال در حوزه دارو زیاد است و گاهی دارویی که بیمار می‌تواند با نسخه و استفاده از پوشش بیمه‌ای با چند صد هزار تومان تهیه کند، در بازار غیررسمی با قیمت چند میلیون تومان به فروش می‌رسد.

نماینده مردم ابهر و خرمدره در مجلس افزود: بر اساس گزارش ها؛ در برخی موارد بیمار برای تهیه یک دارو به چند داروخانه مراجعه می‌کند و پاسخ می‌شنود که دارو موجود نیست، اما بعد از مدتی مشخص می‌شود که دارو در محل دیگری وجود دارد و حتی فردی واسطه، شماره‌ای را در اختیار بیمار قرار می‌دهد تا دارو را خارج از مسیر معمول دریافت کند. این وضعیت نشان می‌دهد که در حوزه دارو با مسئله دلالی مواجه هستیم.

علیمردانی با بیان اینکه تعداد داروخانه‌های کشور زیاد است و برای آنها سهمیه مشخصی در نظر گرفته می‌شود، گفت: داروخانه‌ها موظف هستند موجودی و عرضه دارو را ثبت کنند و اگر تخلفی در این زمینه صورت می‌گیرد، باید گزارش شود. مردم نیز در صورت مشاهده چنین مواردی باید موضوع را از مسیرهای قانونی پیگیری و گزارش کنند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: فردی که در این شرایط اقدام به تخلف می‌کند، از بیماری مردم و کمبود برخی داروها سوءاستفاده می‌کند، ممکن است این افراد در خود داروخانه شاغل باشند یا از خارج از داروخانه افرادی را برای فروش دارو اجیر کرده باشند؛ در هر صورت، اگر تخلفی صورت گرفته و شکایتی ثبت شود، به طور قطع باید با آن برخورد شود.

افشای فساد و معرفی افراد متخلف، یکی از راه‌های مؤثر مبارزه با فساد  است

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس دوازدهم، افشای فساد و معرفی افراد متخلف را یکی از راه‌های مؤثر مبارزه با فساد دانست و گفت: مبارزه با این نوع فساد کار بسیار سختی است، زیرا دلالان و شبکه‌های غیررسمی دارو معمولاً در یک نقطه متمرکز نیستند و روش‌های مختلفی برای جابه‌جایی و عرضه دارو دارند، ممکن است دارو را از یک محل تهیه کنند و در محل دیگری تحویل دهند یا حتی آن را داخل خودرو یا مکان‌های مختلف جابه‌جا کنند تا امکان شناسایی آنها دشوار شود.

علیمردانی با اشاره به ایجاد مراکز جایگزین برای تأمین داروهای خاص، یادآور شد: دولت، مراکز مجاز تهیه داروهای تک‌نسخه‌ای را ایجاد کرده و این مراکز امکان تهیه داروهای مورد نیاز بیماران را فراهم می‌کنند. بنابراین مردم نباید برای تهیه دارو به بازارهای غیررسمی و دلالان مراجعه کنند؛ اگر داروخانه‌ای مرتکب تخلف می‌شود، بهترین راه این است که تخلف آن داروخانه به مراجع مربوطه گزارش و خود داروخانه نیز معرفی شود تا برخورد قانونی و درست با آن صورت گیرد. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار